Ancient Rock field - Sapa Vietnam

 

 

Train tickets to Sapa

 

 

 

 

 

Sapa sites van attractie

 

Die netjes hoog in het noorden van Vietnam de afstandsbediening van berg, de voormalige Franse militaire voorpost van Sapa Vietnam biedt een van de meest kleurrijke ervaringen. De uitzichten zijn adembenemend. Vietnam's hoogste top, de 3143 meter hoge Mount Fansipan, weefgetouwen overhead, terwijl de omringende valleien functie terrasvormige rijstvelden en brandend groene velden uitgesneden door snel stromende beekjes. Laag voor laag van groene heuvels fade naar de verte, omzoomd door scherpe, rotsachtige pieken. 

Bezoekers van dit ge´soleerde dorp kunt bladeren in de traditionele markt, dan wandelen in de valleien en de omringende verkennen etnische minderheden dorpen. Hier, mensen leven zoals zij al eeuwen, het verhogen van waterbuffels en pot-bellied varkens, de teelt van padie, ma´s, cassave, en weven hun kleurrijke kleding. Kom naar de noordelijke bergen en je voelt de spanning van ontdekking. Dit is een van de weinige uithoeken van de wereld waar mensen de tradities blijven bloeien en de natuur viert hoogtij.

 

HILL STAM MARKTEN ROND SAPA

Niets kan je voorbereiden van de oproerpolitie van kleur en de activiteit op de regionale markten minderheid, die gevonden kunnen worden her en der rond de Sapa regio. De meeste van de markten open zijn slechts een keer per week in de ochtend. Zorg ervoor dat je genoeg hebt ingesteld film of uw camera's batterijen volledig zijn opgeladen, als ze een fotograaf delicatesse!

Can Cau markt (zaterdag)
Can Cau markt is een van de meest fascinerende openlucht markten in de regio, gespecialiseerd in de veestapel. Het is 20km ten noorden van Bac Ha 9km en net ten zuiden van de Chinese grens. Bezoekers zijn over het algemeen H'mong groepen uit hoogland dorpen. De lokale H'mong zijn de bekende bonte of Flower H'mong te wijten aan de complexe en kleurrijke karakter van hun kostuums, en hun kleurrijke jurken maakt is een prachtig gezicht. Bijna elke zaterdag omstreeks 8 verschillende minderheden zijn vertegenwoordigd op de markt. Reizen is vaak gemaakt door de rug van een paard als een handige manier om de zware lasten van en naar de markt. Can Cau trekt ook een groot aantal Chinese handelaren, blijkt uit de sterk groeiende handel hond hier.

Bac Ha markt (zondag)
Sommige 100km van Sapa, dit is de beroemdste markt in de regio en meer langs de lijnen van wat Sapa was ooit willen. Het is een handelscentrum en ontmoetingsplaats voor koppels, vrienden en familieleden, en het is typisch een wekelijkse H'Mong activiteit voor de groepen en andere minderheden wonen in de lokalisatie. Hier zijn diverse hilltribes convergeren elke zondag ochtend uit te voeren handel. Regionale producten voor verkoop of ruilhandel worden vervoerd op de rug van een paard, zal u kunnen vinden, buffels, paarden, smeden, saddlers, traditionele geneeskunde artsen, kleding en lokale artefacten. Op de beurs, avontuurlijke gastronomen kunnen proberen "Thang co" bloed pap, een populair gerecht van de H'Mong en andere lokale mensen. Als bezoeker bent, ben je deel van de handel, omdat mensen hier willen graag dat u hun waren verkopen, maar deze markt is niet zo veel met de toeristische buck (nog) als het gaat om kleine-time business en broederschap. Bezocht door H'mong, Dao, Tay, nung en Phu Lbis Wees er zeker aankomen: 9am als de markt klaar rond lunchtijd.

Cocly markt (Dinsdag)
Dit dinsdag markt is ongeveer 35km vanaf Bac Ha, het is off the beaten track. Verschillende groepen van Mong, Dao, Tay, nung en Phu La groepen kunnen vinden in deze afgelegen berg market.You kunt hier via een redelijk goede weg, of over de weg en rivier

Muong Hum markt - Zondag
Van Lao Cai station naar Noord-west ongeveer 45 kilometer is Muong Hum markt, die vrijwel ongeschonden bewaard zijn leven - stijl, doorspekt met cultuur traditie. Muong Hum markt komt bijeen op elke zondag is een plek waar de lokale bevolking, met inbegrip van de Giay, Dao, White H'mong en Ha NHI ontmoeten en communiceren. De stad is door de mens ontwaken en paarden geluiden en gekleurd door het kostuum worm door de lokale bevolking komen uit bergen rond. Degenen die wonen in de bovenloop van de bergen, zoals de Rode Dao Mong of naar beneden te verkopen specifieke producten zoals kardemom en bergachtige planten. Op de dag, ouderen hebben vaak hart - tot - hart gesprekken terwijl jongeren worden opgevangen in een intieme chats of fix op hun bruiloft datum. In Muong Hum, het is de moeite waard een slokje van het locale bier - hier is het padie brandy uit de Dao dorp San Lung. Het is geworden, een beroemde drankje. 
Veel meer kunnen spreken over Muong Hum markt. Dit vredige bergachtige gebied heeft het op zich talloze traditionele culturele eigenschappen die goed tot uiting in festivals.

Lung Phin markt - Zondag
Dit kleine markt is tussen Kan Kan markt en Bac Ha stad, ongeveer 12km van de stad. Het is minder druk dan andere markten, en is open op zondag. Het is een goede plek lo zich op zodra de tour bussen aankomen in Bac Ha Sapa uit, en heeft een heel echt voelt. 
Als de meeste van de berg markten in Vietnam gebeuren in het weekend, Lung Phin is een ander die een rijke lokale cultuur betekenis. Dit is gebaseerd op de datum van 12 dieren benamingen in clued Rat, Os, Tijger, Haas / Konijn, Draak, Slang, Paard, schapen / geiten, Aap, Haan, Hond en Varken. Deze markt is elke dag van Aap en Tijger. Vanaf de late middag van de dag voor de mensen verzamelen hier uit de omliggende gebieden en die hebben een nacht vergadering vrienden die afkomstig zijn uit de andere dorpen. De oude mensen praten over hun gezin, kinderen, werken ... terwijl jongeren praten over liefde en mariage ... sommigen van hen zou komen met instrumenten en dans opwarmen van de koude nacht. De ochtend begint eerder dan normale dag met geluid van de mensen praten, praten, lachen, zingen, weekwater ... sinds de haan kondigt eerste wacht over alle paden die leiden tot de markt. De markt is goed op de heuvel met enkele Thatched hutten op de hoek waar ze stropdas dieren.

Muong Khuong markt - Zondag
Grote markt met een verscheidenheid aan etnische groepen, Mong, Dao, nung en anderen, waaronder de bezoekers van zo ver weg als China komen om hun producten te verkopen. Pa Zi vrouwen kunnen worden gevonden verkopen traditionele wierook gemaakt van schors en geurige hars van bomen 

Lung Khau Nhin markt - Donderdag

Neem plaats op donderdag - 115 km ten noord - oosten van Sapa

 

 

 

 

Pha Long markt - Zaterdag

Zeer rurale markt, etnische groepen behoren, de H'mong, Tou Zi, Pa en Tou Lao Zi. Langs de weg kan worden gevonden en Mong nung verscheidene dorpen, vaak bestaande uit traditionele huizen gebouwd met gebakken aarde pannendaken.

 

Binh Lu & Tam Binh Duong markt - Zondag

Binh Lu en Tam Binh Duong markt is gelegen aan de andere kant van Sapa, het passeren van de 1900 meter Tram Ton pass, Vietnam 's hoogste berg pass en behandelde het mooiste stuk van de weg in het land. De bruisende stad is met een activiteit als de lokale bergstammen samen voor hun wekelijkse markt dag, amazing tribale markten in Binh Lu waar duizend van de Thaise taal Kadaitalen groepen zoals Tai Lu, Tai Laos, White Tai, en H'mong - Yao-groep ( zwart Yao, Yao Lantien ..), Giay, Khomu .. gaat om het kopen en verkopen hun eigen produceert.

Sapa Love markt

Er was altijd een liefde markt in de stad op zaterdagavond tot in de late jaren 1990 wanneer stammenoorlogen tieners en van de dorpen nabij en ver trek naar de stad te ontmoeten, zingen, imponeren, vermaak elkaar en het vinden van een vriend. Het is allemaal erg schuchter, maar in tegenstelling tot veel van de meer afgelegen liefde markten in de regio, heeft het wel erg commercieel in de afgelopen jaren, Deze dagen zijn er meer camera-toting toeristen dan hou-zieke Montagnards. Aangezien meer en meer toeristen reizen naar Sapa getuige van de liefde voor de markt, het is niet in een vergadering zoals deze keer.

 

BEZIENSWAARDIGHEDEN EN ACTIVITEITEN

Trekking aan de plaatselijke dorpen:Het is heel gemakkelijk te verbinden dag wandelingen doorheen de valleien rond Sapa zonder de hulp van een gids. Echter, voor overnachtingen in de dorpen en langere tochten in de bergen, is het raadzaam om hook-up met een lokale gids. Waar mogelijk raden we het gebruik van minderheidstalen gidsen, omdat daarmee een middel om brood op de plank. Er zijn eindeloze mogelijkheden voor trekking. Haal een degelijke kaart en plot van uw cursus. De dorpen en het omringende landschap maken nu deel uit van Hoang Lien National Park. Het dichtstbijzijnde dorp is op loopafstand Cat Cat, 3km ten zuiden van Sapa. Zoals overal in dit gebied, het is een steile en zeer mooie wandeling beneden als je bent te uitgeput of niet geschikt om een back-up wandeling, er zijn genoeg "xe om" klaar en bereid om je auto terug naar je hotel. Een andere populaire wandeling is op Ta Phin dorp, de thuisbasis van Red Dzao en ongeveer 10km van Sapa. De meeste mensen nemen een xe om te beginnen een opmerking over 8km van Sapa en maak een 14km lus door het gebied, via H'mong Zwarte en de Rode Dzao dorpen. 

Er zijn ook community-based reizen naar het nabijgelegen dorp H'mong Sin Chai met een overnachting in het dorp te weten te komen over textiel of muziek en dans. Andere populaire gemeenschappen te bezoeken zijn de Giay dorp TaVan en de Zwarte H'mong dorp van Matra.

Cat Cat Dorp

Cat Cat Dorp is ongeveer 1 km van Sapa stad. Zij bevindt zich op de bodem van de Muong Hoa-vallei en in de buurt van de verbluffende Cat Cat Waterval. Dit is een eeuwenoude dorpje H'Mong etnische groep resterende unieke gewoonten en gedragingen die de partijen in andere dorpen. 

Voor een bezoek aan het dorp, loopt u door middel van Sapa markt vaststelling van de vallei. Zodra je wegwandelen van de menigte, wordt u bedwelmd door de schoonheid van de natuur met hoge bergen van meer dan 3000 m en de groene rijst terrassen bijna 1000 laten vallen hieronder. De zon schijnt en er zijn heel H'Mong huizen verspreid in de vallei 

Bezoekers van Cat Cat hebben de mogelijkheid te bewonderen een levendige en kleurrijke foto. Dat is het beeld van jonge vrouwen zitten door weefmachines met kleurrijke stukjes brokaat versierd met motieven van bloemen en vogels. Wanneer deze stukken brokaat klaar bent, ze zijn geverfd en geborduurd met prachtige ontwerpen. Een vermeldenswaardig H'Mong is dat de vrouwen gebruik van planten en bladeren om deze kleurstof brokaat stoffen. En toen zij worp van een ronde en gladde gedeelte van hout bedekt met wax weefsels op hen te polijsten, waardoor de kleuren duurzaam. 

Naast de ambachtelijke brokaat weven, vele bewoners in Cat Cat goed thuis zijn in het manipuleren van gouden en zilveren sieraden. Hun producten zijn tamelijk gesofisticeerde, vooral juwelen voor vrouwen. 

Cat Cat toeristen zijn het meest aangetrokken door de unieke douane, inclusief de aangepaste van "pulling vrouw". Een man kan vragen zijn vrienden te lokken een meisje houdt hij van zijn huis en houdt haar daar in drie dagen. Tijdens deze dagen, als het meisje instemt met zijn vrouw geworden, een trouwfeest zal worden gehouden. Echter, het meisje kan gelukkig naar huis gaan na drie dagen als zij niet op hem. 

Traditionele huizen van de mensen in H'Mong Cat Cat hebben drie kamers met drie deuren en bedekt met po mu houten dak. In het huis zijn er drie kolommen die staan in ronde of vierkante stenen. De muren zijn gemaakt van gezaagd hout. De belangrijkste deur is altijd gesloten en alleen geopend wanneer mensen in het huis organiseren belangrijke gebeurtenissen. Altar, inlegwerk verdieping met voedsel, de plaatsen voor het slapen, keuken en de ontvangst van de gasten zijn onmisbare onderdelen van de huizen. 

Bezoekers van Cat Cat Village kunt ontdekken talloze unieke kenmerken van mensen H'Mong  

Ta Phin dorp
Ta Phin dorp van de H'Mong en Red Dao minderheid mensen, een afgelegen dorp ongeveer 12 kilometer van Sapa die nog steeds de traditionele gewoonten en levensstijlen van etnische minderheidsgroepen. Iets bijzonders te wachten op bezoekers Ta Phin. De dorpelingen zullen uitnodigen voor een bezoek aan de bezoekers hun huizen te laten zien hoe ze wonen en wat ze hebben, en vertellen over hun gezinnen. Bij de post naar Ta Phin dorp uit Sapa, wandelen naar boven en beneden de 12 kilometer van heuvelachtig terrein is een goede keuze als reiziger ziet de lokale bevolking werkt in terrasvormige rijstvelden, of reist heen en weer uit de markt naar hun huizen of toerist kan stoppen om te zien een oude Franse klooster. Especilly na een lange dag wandelen op de winderige wegen en heuvels rond Sapa toeristische stad kunt soppen uw botten en spieren in een traditionele Red Dao fytotherapie bad op Ta Phin.   

Lao Chai aan Ta Van

Handig bij het stadscentrum, dit populaire dag trip van Sapa is een goede kans om rondzwerven rond de rijst terrassen en ervaring een beetje van het landelijke dorp leven. Huur een auto of motor voor de 9km (5 1/2-mile) weg naar de vallei van Sapa naar de Hmong dorp Lao Chai (sommige mensen zelfs lopen is); het is een mooi ritje op zich, met fantastisch uitzicht op de weelderige terrassen. Vanaf daar volgt u de vallei voor een paar kilometer naar het volgende stadje Tavan. Langs de weg, wandelt u door terrasvormige rijstvelden en onder sommige pittoreske dorpjes, en de ervaring een beetje van het landelijke leven. (Ik had zelfs de kans om mee te helpen met wat rijst dorsen - een proces waarbij korrels gescheiden zijn van het geoogste stengels, je debiel een handvol asperges, met behulp van een houten houder, tegen een bak en los de korrels op een mat voor de collectie. ) 

Zoals u wandelt door verschillende hilltribe dorpen (Hmong en Dao mensen), is het handig om een gids uit te leggen douane-of praktijken aan u en misschien vertalen. Je zal zien dat andere toeristen op het parcours (dat brengt veel mensen uit), maar dit is een goed voorbeeld van de vele tochten in het gebied. Waar je ook gaat, wordt u begroet met een hartelijk "Bonjour, madam! Bonjour, monsieur!" 

Ta Van is een klein dorp binnen een schilderachtige vallei van Muong Hoa. Een nacht verblijf hier zal je een close-up ervaring van de levenswijze en cultuur die typisch zijn voor het gebied.

 

Ban Ho dorp

Ban Ho Dorp kan worden gezien vanuit een gunstige positie in Sapa Town, maar het traject van Sapa naar het dorp is veel verder en er is een ander leven daar ... 

Het duurt ongeveer zeven uur te lopen van Sapa naar de Ho Village. Het dorp, waarvan het centrum is Ban Den gehucht, is een ontmoetingsplaats van Muong Hoa en La Ve Springs. Het is uitgegroeid tot een aantrekkelijke bestemming voor toeristen, met name avonturiers. 

In tegenstelling tot de Muong Hoa Spring dat brengt water naar tientallen dorpen waar ze kruizen, de La Ve Spring stroomt rechtstreeks naar de Ho Dorp van de hoge berg. Misschien, als gevolg van de reden, de La Ve Spring oogt mooier, geheime en transparanter dan de Muong Hoa. 

Het is geweldig om te zwemmen in de stromende beek erg cool uit de rots berg in het midden van de uitgestrekte groene kleur van de bossen. Niet alleen de La Ve Spring, heeft de aard, omdat de Ho Village een aantal watervallen, zoals Ca Nhay (Fish Jumping) en Trung Seo Ho. De Trung Ho Seo Waterfall, ruim 100 meter hoog, ziet er uit als een witte, zijden strip kruising halverwege de berg. 

Reizen naar de Ho Village is niet geschikt voor mensen zonder ambities van de ontdekking of sterke benen want het is echt een uitdaging te overwinnen kilometer van de bergstreken en paden. 

Ho dorpelingen voornamelijk behoren tot de etnische minderheid Tay-groep, waarvan de levensstijl zijn zeer vergelijkbaar met de Kinh (Viet) mensen. Echter, ze leven in stellend huizen. 

De homestay tours zijn attracties van de Ho Village. Ongeveer 30 grote en mooie paalwoningen in het gehucht Den Ban worden gebruikt ten dienste van de toeristen, veel toeristen overnachten in de paalwoningen waar u een kans om te genieten van etnische specialiteit gerechten, vuur dansen en alcohol gemaakt van kleverige rijst en ma´s en zal waken bij wilde vogels om te beginnen met een nieuwe ontdekking.

Fansipan Mount

Omringende Sapa zijn de Hoang Lien Bergen, bijgenaamd de Tonkanezen door de Franse Alpen. Deze omvatten Fansipan bergen, die op 3143m is Vietnam 's hoogste piek. De top torent boven Sapa, maar het is vaak vertroebeld door wolken en af en toe is het stof met sneeuw. Het hoogtepunt is het hele jaar toegankelijk zijn aan die in goede vorm zijn en goed zijn uitgerust, maar wees niet te onderschatten uitdaging. Het is erg nat, en kan worden perilously glad en over het algemeen koud, dus je moet bereid zijn. Probeer niet een beklimming als het weer is verschrikkelijk in Sapa, zoals beperkte zichtbaarheid op Fansipan kunnen verraderlijk. De top van Fansipan is 19km van Sapa en kan alleen te voet bereikbaar. Het terrein is ruig en ongunstige weersomstandigheden vrij frequent is. Ondanks de korte afstand, de heen-en terugreis duurt meestal drie dagen; enkele zeer deskundig en ervaren wandelaars doen het in twee dagen, maar dit is zeldzaam. Na de eerste ochtend zult u nooit dorpen: gewoon het bos, vergezichten en markante berg misschien een aantal lokale fauna, zoals apen, berg geiten en vogels. Geen kabels of technische klimmen vaardigheden nodig zijn, net uithoudingsvermogen. Er zijn geen berghutten of andere faciliteiten die langs de weg (nog) niet, dus je moet voor zichzelf kunnen zorgen. Dat betekent dat een slaapzak, waterdicht uitgeleend, voedsel, sauna, regenjas of poncho, kompas en andere diverse vistuig overleving. Huur van een gerenommeerde gids is van vitaal belang is, tenzij je boog een serieus ervaren bergbeklimmer, zoek ing kruiers die zal je spullen is ook sterk aanbevolen. Weer-wise de beste tijd voor het maken van de klim is vanaf half oktober tot half december, en nogmaals in maart, toen wilde zijn versierd met bloemen.

Mission Church 
Een veroudering stenen bouwwerk is deze kerk van de vroege Franse missionarissen staat nog op het topsegment van Cau mei en is een populaire ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking. Er zijn legio gehouden op zaterdagavond en de hele dag op zondag. 

 

Ham Rong Mountain (Jaw van Dragon)

De legende wil dat in de verte het verleden, moeten alle dieren leefden samen in een chaotische omgeving. Op een dag, Jade keizer gaf een bevel dat elke diersoort moest vinden voor hen een ruimte om te leven. Gehoord de orde, ze vervormd voor een plek om te verblijven. De drie broers van draak die wonen in een groot meer liep haastig naar het oosten, maar kon niet vinden welke plaats, ze ging naar het westen. De twee oudere broers liep snel en kwam tot de eerste bestemming. De jongste broer liep langzaam en verdwaald in de menigte van leeuwen, tijgers en grote katten. Vreest dat deze dieren zouden zij aanvallen, de draak opende zijn mond aan de verdediging zelf. Op dat moment gaf de volgorde van de Jade keizer was niet meer beschikbaar, zodat de drie draken versteend. De twee oudere draken, die zaten te wachten voor hun broer, gezicht Lao Cai stad en de jongste een verhoging van haar hoofd en het openen van de mond wordt geconfronteerd met de Hoang Lien Mountain Range. Dus de berg is vernoemd Ham Rong (Jaw van Dragon). Het is gewoon midden in het centrum van Sapa binnenstad. De berg biedt een panoramisch uitzicht over Sapa en haar omgeving inclusief Fansipan - de Peak uit Indochina. Toegang tot de bergen, gaat u naast de kerk van het centrum aan het eind van de weg en sla linksaf voor de asending pad. Er zijn stappen die u begeleidt u door de verse orchidee tuinen en bloementuinen naar de top. Er is ook een etnische huis op de berg met etnische muziek en optredens is gespeeld door de plaatselijke meisjes en jongens. 

Bezoekers van Ham Rong zijn kansen op klimmen de San mei (Cloud Yard) om te genieten van het panorama van Sapa Townlet, gaat u naar de orchidee tuinen met prachtige en kleurrijke bloemen. Daarnaast Ham Rong Mountain heeft vele grotten en stenen in buitengewone vormen.

Tram Ton Pass
De ongelooflijke weg tussen Sapa en Lai Chau kruist de Tram Ton Pass aan de noordelijke kant van Fansipan, 15km van Sapa. Op 1900m is dit de hoogste bergpas in Vietnam. Zelfs als u niet van plan om op ongeveer het noordwesten, het is de moeite waard om hier komen om de ongelooflijke uitzicht vanaf het begin van deze pass. Daal met de mountainbike voordat ze weer per vrachtwagen of een motorfiets huren om de korte hop naar de nieuwe Tam Duong (Binh Lu). Dit is een serieus spectaculaire rit. Op de Sapa kant van de berg het weer is vaak koud. vaag en algemeen ellendig. Drop down een paar honderd meter onder de pass op de Lai Chau kant en zal het vaak wordt het zonnig en warm. Verscheurend winden komen over het rippen van de pass, dat is niet verwonderlijk gezien de temperatuur verschillen zingen - Sapa is de koudste plek in Vietnam, terwijl Lai Chau is de warmste. Tram Ton Pass is de scheidslijn tussen twee fronten geweldig weer - die zegt dat je niet kunt zien lucht? Aan de zijde van de weg, op ongeveer 5 km richting Sapa is Thac Bac (Silver Waterfall). Met een hoogte van 100m, het is een grote en de loop track is steil en landschappelijke .. Zorg ervoor dat de camera heeft genoeg geheugen voor dit traject.

Sapa oude rock veld

Sapa Ancient Rock Veld is tussen de terrasvormige rijstvelden van etnische minderheidsgroepen. Dit 8sq.km-area van het stoffelijk overschot bestaat van de grote multi-grade rotsen gegraveerd met oude beelden. De eerste verkenning van onderzoek, in 1925, opgenomen dat er 200 stenen van diverse afmetingen geconcentreerd in het gebied. Hon Bo, die is 15m lang en 6m hoog is, is de grootste van deze rotsen. 

De gravures op het oppervlak van de steen zijn ofwel Pictographic of decoratief. Opmerkelijk is dat onder de gravures zijn tekeningen van mensen, steltloper huizen van de etnische minderheden en symbolen geloofd wordt een primitieve vorm van het schrijven. Maar de betekenis ervan nog niet is ontcijferd. 

Bovendien, indrukwekkende beelden ook een da Chong (de man van steen), da vo (de vrouw van steen), alsmede de stenen die er uitzien als tijgers en een stela met een bezwerende op geschreven worden door de carver te helpen zijn volk tegen de tijgers . De Chong da da vo en vertellen het verhaal van de trouwe liefde tussen een echtpaar dat alle moeilijkheden overwonnen worden samen, hoewel zij zich tot steen, ze zijn nog steeds toegewijd aan elkaar. 

Archeologen hebben bewezen dat dit gebied is bewoond sinds de oudheid. Deze fascinerende Viet blijft is de aandacht van wetenschappers en toeristen.  

Hoang A Tuong kasteel (Hoang Yen Chao kasteel)
Hoang Een Tuong kasteel bevindt zich in Na Hoi Tho Hamlet, Bac Ha District, 110km van Sapa. Het is een unieke constructie werk, dat harmoniseert de Oosterse en Westerse architecturale stijlen 
Het kasteel werd gebouwd aan het begin van de 20e eeuw (tussen 1914 en 1921). De eigenaar was Hoang Yen Chao Tay van herkomst. Hij was de vader van Hoang A Tuong, een tribale mandarijn onder de overheersing van de Franse kolonialen. 
Het kasteel heeft een oppervlakte van 4000m ▓ waarin het hoofdgebouw bezet 420m ▓. Aan de voorzijde van haar gebogen deuren zijn aarden banken. Gelegen in een positie pivotal Bac Ha uitzicht op de vallei, het kasteel dienst als residentie van de Hoang Yen Chao, dan Hoang A Tuong en als een fort. Haar netwerk van muren, bunkers, kantelen en werd versterkt door een mortel gemengd met suiker, stroop. Op een afstand, het witte kasteel jutting uit het dal ziet er imposant en majestueus. 
Op dit moment is dit kasteel wordt in het kader van een restauratie-regeling beter te kunnen toeristen krijgen inzicht in de veranderingen van het lokale leven.

 

FEESTEN

"Going het veld" of Long Tong Festival van de Giay 

Elk jaar, op de dunne dag van de eerste maanlander maand, de Giay in Sa Pa organiseren hun bijzondere festival. De aanbidding ceremonie vindt plaats op ngo uur (12 uur op midnoon). De tovenaar en draagt blauwe jurk, bieden offers in de hemel, aarde, God van rijst, bid voor Spirits in het beschermen van gewassen, en met een goede oogst. 
Na de ceremonie aanbidden, dorpelingen nemen deel aan de traditionele spelletjes zoals boog schieten, cross-boog schieten, paardenrennen, ver gooien, sleepboten van touw, stick te duwen

Tet van dansen van het Rode Dzao in Sapa

Drie grote families van Ly, Ban, Trieu geregeld Tet van dansen aan het hoofd van het huis van de familie. De belangrijkste ceremonie is de dansen die uitgevoerd worden door kleine groep jonge jongens en meisjes. Er zijn vele dance stijlen die worden beschreven contexten van de voorouder engel naar beneden gaan van de aarde tot bijwoning van de Tet met nageslacht. Na de ceremonie dans is een voorouder van de processie en standbeelden van zwemwater voorouder standbeelden ceremonie. Daarnaast is een dans van het aanbieden van rode en gele lullen ... De vlag dans is het einde

Thuong tempel lentefestival

Thuong Tempel bevindt zich op de Hoa Hieu Hill, Lao Cai City, gewijd aan Tran Hung Dao - de beroemde generaal van Tran-dynastie. Hij Dai Viet commando over de troepen in het defensief Lao Cai in 1257. De lente festival wordt georganiseerd op het culturele centrum van Lao Cai Ward en Thuong en Mau Tempels. De ceremonies met de opening festival, processies van de Heilige Moeder en Thien HAU Nuong; aanbidden ceremonie vindt plaats op de 14e dag, dankzegging ceremonie is op de 15e dag te bidden voor een vreedzame en welvarende dingen voor iedereen. Het gaat om traditionele zang en dans performances en bergachtige etnische games: con-werpen, arbalest schieten, Touwtrekken, stick duwen, worstelen, hanen gevechten, swingende ... De lente festival is alco weergegeven brokaat souvernirs, lokale goederen die zijn gemaakt door de meisjes van de Mong, de Dao, de Thai..

Xoe Dancing Festival in Ta Chai

Xoe Festival in Ta Chai is het lente feest van de Tay om te bidden voor een goede oogst, vol van granen en rijst. Het ritueel is tamelijk eenvoudig, met een lade van offerrings gebracht aan de voet van een boom neu die de oprechtheid van de dorpelingen aan de god van de landbouw. Na de goochelaar merkt rituelen, het geheel van het dorp neemt deel aan het dansen van xoe in de onstuimige geluiden van de gong, trommel met vele bijzondere stijlen van dansen zoals: xoe in groep, in xoe paar, xoe in vier persoon, xoe begroeting...  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ę Copyright 2000-2008 Sapa Adventure All rights reserved
Email:
info@sapaadventure.com

Head Quarters: 173 An Duong Vuong street, Hanoi, Vietnam.
Tel: (+84) 1633 420 834

Sapa Tours | Sapa Travel Guide | Sapa Homestay